Body Stress Release is een zachte manuele techniek geschikt voor jong en oud. Het betekent letterlijk ‘het loslaten van lichaamsspanning’. Door de techniek komt de verhoogde spierspanning vrij en kan je lichaam zichzelf herstellen van klachten die veroorzaakt zijn door body stress. Het is een mooi proces om te ervaren hoe goed je lichaam in zelfherstel gaat met deze zachte aanpak. 

Wat is Body Stress Release?

Bij Body Stress Release, of kortweg BSR, gebruiken we een manuele spierreflextest om een precies beeld te krijgen van waar body stress aanwezig is. Wanneer dit individuele complexe patroon van opgebouwde spierspanning in kaart is gebracht, geven we op een methodische wijze op deze spieren impulsen. We gebruiken vooral onze duimen. Je lichaam reageert en laat spierspanning los. Dit gebeurt laag per laag. Het proces tot zelfherstel is in gang gezet.

De overbodige spanning loslaten betekent hard werken voor je lichaam. En hoewel de techniek overwegend als bijzonder aangenaam en ontspannend wordt ervaren, kan je lichaam soms heftig reageren. Een tijdelijke verhoogde gevoeligheid waar de spanning loskomt, is vaak voorkomend. Mogelijk heb je wat geduld met je lichaam nodig. Maar uiteindelijk geef je je lichaam alle kans te herstellen wat het zelf kan. Je zal verbaasd zijn hoe goed je lichaam na een tijdje terug aanvoelt.

Body Stress Release werkt aanvullend op de klassieke geneeskunde. We stellen geen diagnoses en behandelen geen ziektes of aandoeningen. We werken niet met drukpunten en manipuleren of masseren niet.

Boddystress_man_©nadiadenys_15

Hoe verloopt het BSR traject?

Boddystress_jongen_©nadiadenys_24

Het proces wordt opgestart met 3 kort opeenvolgende sessies, het meest optimaal op dag 1, 4 en 11. Bij de eerste sessie maken we tijd voor een intake en een eerste release.

Tijdens de release lig je gekleed op een speciale BSR bank. We werken voornamelijk langs de volledige ruggegraat omdat daar de meeste body stress wordt opgebouwd. Na de release bespreken we wat je zelf kan doen in de tussentijd om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken.

Je lichaam kan heel verschillend reageren op een release. Zo kan je onmiddellijk verbetering van je klachten voelen. Maar vaker zijn je reacties in de beginfase wisselend, waarbij verbetering en meer gevoeligheid beiden aanwezig kunnen zijn.

Bij de 3e sessie worden de eerste resultaten geëvalueerd en kan het blijken dat je lichaam een vervolgsessie nodig heeft. Als volwassene heb je vaak redelijk wat spanning opgebouwd en volstaan 3 sessies meestal niet om volledig zelfherstel mogelijk te maken en alle klachten te verlichten.

Om je lichaam alle kans te geven om de losgekomen spanning goed te verwerken, komt er meestal meer tijd tussen de sessies. In deze fase van het proces is het belangrijk het rustig aan te doen en geen extra belastende activiteiten te doen. Je lichaam kan bij dit verwerkingsproces alle energie gebruiken.

Voor wie?

Body Stress Release is geschikt voor iedereen, jong én oud. Het is ook veilig tijdens de zwangerschap en bij baby’s.

Vele klachten en ongemakken kunnen veroorzaakt worden door body stress. Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken, ongeacht de oorzaak. De aanleiding kan een fysieke, emotionele, mentale of chemische overbelasting zijn of een combinatie hiervan.

Baby’s en kinderen kunnen body stress hebben en de gevolgen hiervan ervaren. Body stress kan ontstaan door vb. een moeilijk geboorteproces, of door valpartijen als kleuter, … . Opgroeiende kinderen kunnen ook te maken krijgen met emotionele spanningen of angsten. Zo vinden we vaak body stress bij baby’s en kinderen met o.a. volgende klachten: onverklaarbare huilbuien, groeipijnen, heel de tijd gedragen willen worden, concentratieproblemen, bedplassen, knarsetanden, … . Door het lichaam impulsen te geven om body stress los te laten, krijgt een kind de kans zich op een optimale manier te ontwikkelen.

Ook zwangere vrouwen kunnen baat hebben bij een regelmatige BSR sessie. Naarmate een zwangerschap vordert, komt er meer en meer druk op de onderrug. Body Stress Release maakt de opgebouwde spanning op een zachte manier los waardoor er pijnverlichting kan optreden. Ook als voorbereiding op de bevalling heeft dit een gunstig effect.

Werkt BSR ook bij ‘ouderdomskwaaltjes’? Hoe vaak vertelt een oudere cliënt niet dat de klachten wel normaal zullen zijn ‘gezien de leeftijd’. Body stress heeft in het oudere lichaam echter al een hele tijd gekregen om op te bouwen. Als deze spanning alsnog vrij gemaakt wordt, kunnen zogenoemde ‘ouderdomsklachten’ vaak verdwijnen. 

Boddystress_meisje_©nadiadenys

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.