Freija 42 jaar – Rugpijn beheerst niet langer mijn leven! 

Op 18-jarige leeftijd kreeg ik te maken met een eerste serieuze discusuitstulping in de lage rug. Ik had veel pijn, ging gedurende een jaar  intensief naar een kinesist en volgde rugscholing. De pijn werd leefbaar en ik studeerde verder.

In mijn professionele leven paste ik het werk aan aan mijn rugpijn. Het bleef goed hanteerbaar tot ik van een job met veel beweging veranderde naar een hoofdzakelijk zittend werk. Op mijn 34 kreeg ik te maken met veel en constante rugpijn. Mijn linkerbeen deed met perioden heel veel pijn waardoor ik er ook niet meer kon op staan/stappen. De pijn begon mijn leven te beheersen.

Ik ging bij heel wat hulpverleners langs, zocht een oplossing in zowel de reguliere als de alternatieve geneeskunde, maar vond geen oplossing. Een neurochirurg verzekerde me dat een operatie, waarbij de onderste wervels vast gemaakt zouden worden, de oplossing voor de pijn zou zijn … De operatie vond plaats maar de pijn bleef.

Nadien hielp een kinesist me om te werken/overleven en deed ik dagelijks heel wat oefeningen, om ’s morgens uit mijn bed te geraken en om de dag verder door te komen, maar de pijn bleef.

In september 2016 kwam ik bij Gerda terecht, een BSR practitioner in Rotselaar. Het alternatief was de pijnkliniek waar de zenuwuiteinden ‘gedenerveerd’ zouden worden. Ik dacht ‘laat me Body Stress Release nog maar proberen, niets meer te verliezen …’.

Niet alleen bleek deze techniek de oplossing voor mijn pijn, maar heeft het me ook een totaal nieuwe wending in mijn professionele leven gegeven.

Mijn boodschap voor jou: ‘Geef Body Stress Release een kans! Het kan je leven veranderen.’

Terug