Body Stress Release is ontwikkeld in Zuid-Afrika door het echtpaar Ewald en Gail Meggersee en wordt al sinds 1981 toegepast.

 Ewald en Gail MeggerseeDe geschiedenis van Body Stress Release is eigenlijk het levensverhaal van Ewald Meggersee. Het begon allemaal wanneer Ewald op vijf-jarige leeftijd uit een hoge boom viel, waardoor hij een week lang in coma lag. Na zijn ontwaken had hij hevige pijn in zijn onderrug met uitstraling naar de benen. De pijn hield constant aan en ging gepaard met nieuwe kwalen (blaasproblemen, verdoofde handen en vingers, maagproblemen). Er kon medisch geen oorzaak aangewezen worden voor zijn klachten en dus zou hij het zich inbeelden.

Op de schoolbanken kon hij niet blijven stilzitten en kreeg nog andere kwalen (met de ademhaling, het gevoel dat eten in zijn keel bleef steken, verkrampte spieren). Ondanks zijn problemen studeerde Ewald af als chemisch ingenieur. Op de universiteit leerde hij Gail kennen en ze trouwden. Ewald werd behandeld door een chiropractor en dat hielp hem tijdelijk. Dit deed het koppel besluiten om zelf chiropraxie te gaan studeren in de Verenigde Staten. Daar kwamen ze in contact met Dr. Richard Van Rumpt die een methode ontwikkeld had om de spierreacties van het lichaam heel nauwkeurig te “lezen” en het lichaam te gebruiken als bio-feedbackmechanisme.

Gail en Ewald gingen met hun inzichten aan de slag en keerden terug naar Zuid-Afrika. Daar ontdekten ze dat het lichaam overbelasting opslaat op een georganiseerde manier en kregen zicht op de spanningspatronen en de samenhang ervan. Ze ontwikkelden een techniek om het lichaam te helpen opgeslagen spanning los te laten en het natuurlijke genezingsproces te bevorderen.

Body Stress Release was geboren.

Ewald was het grootste proefkonijn en kreeg er zijn gezondheid door terug. Hun praktijk in Kaapstad kende een groot succes en trok duizenden cliënten.

Sinds 1987 wordt jaarlijks een groep internationale studenten gevormd tot practitioner aan de Body Stress Release Academy in Zuid-Afrika en vanaf 2014 startte de Body Stress Release Academy Europe.

Inmiddels hebben meer dan 130 practitioners uit Nederland en 11 uit België deze 5 maanden durende fulltime training in Zuid-Afrika en Engeland gevolgd.

Body Stress Release Academy in Rondevlei SA

Body Stress Release is gebaseerd op een diep respect voor de wijsheid van het lichaam
en zijn zelfhelende vermogen