Freija Hermans
°05/10/1975
diploma gegradueerde sociaal verpleegkundige (1997)
ervaringsdeskundige chronische rugpijn
getuigschrift Body Stress Release practitioner (2017)

Rugpijn beheerst niet langer mijn leven!

Op 18-jarige leeftijd, tijdens een stage in het eerste jaar verpleegkunde, kreeg ik te maken met een eerste serieuze discushernia in de lage rug. Ik had veel pijn, ging gedurende een jaar intensief naar een kinesist en volgde rugscholing. De pijn werd leefbaar en ik studeerde verder.

In mijn professionele leven paste ik het werk aan aan mijn rugpijn. Het bleef goed hanteerbaar tot ik van een job met veel beweging veranderde naar een hoofdzakelijk zittend beroep. Op mijn 34e kreeg ik te maken met veel en constante rugpijn. Mijn linkerbeen deed met perioden heel veel pijn waardoor ik er soms niet meer kon op staan/stappen. De pijn begon mijn leven te beheersen.

Ik ging bij heel wat hulpverleners langs, zocht een oplossing in zowel de reguliere als de alternatieve geneeskunde, maar vond geen oplossing. Een neurochirurg verzekerde me dat een operatie, waarbij de onderste wervels vastgemaakt zouden worden, de oplossing voor de pijn zou zijn. De operatie vond plaats maar de pijn bleef … .

Nadien hielp een kinesist me om te werken/overleven en deed ik dagelijks heel wat oefeningen om ’s morgens uit mijn bed te geraken en om de dag door te komen, maar de pijn bleef … .

In september 2016 kwam ik bij Gerda terecht, een BSR practitioner in Rotselaar.  Ik dacht “laat me Body Stress Release nog maar proberen, niets meer te verliezen …”. Het andere alternatief was immers de pijnkliniek.

Niet alleen bleek deze techniek de oplossing voor mijn pijn, maar heeft het me ook een totaal nieuwe wending in mijn professionele leven gegeven.

Mijn boodschap voor jou: ‘Geef Body Stress Release een kans! Het kan je leven veranderen’.

Boddystress_meisje_©nadiadenys_12

Professionele weetjes

Boddystress_mama©nadiadenys_3

In 1997 studeerde ik af als sociaal verpleegkundige. Ik werkte jaren in de paramedische en sociale sector en paste mijn professionele traject aan naarmate de rugpijn evolueerde. 

Sinds 2017 beoefen ik met hart en ziel de techniek Body Stress Release in mijn praktijk in Bevel. Het is heel fijn om cliënten met vaak chronische pijnklachten te zien evolueren naar mensen die terug pijnvrij  kunnen functioneren en genieten van een ontspannen lichaam.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.