Véronique – 42 jaar

Ik heb nu vijf behandelingen achter de rug en kan zeggen dat er al heel wat klachten zijn verminderd of verdwenen. Zoals de uitstraling in mijn been, de bijna constante hoofdpijn, de maagklachten en ook de hormonale schommelingen (dit tot grote vreugde van mijn huisgenoten).

Hoe ik bij Freija en BSR terecht ben gekomen. Eigenlijk is dit via mijn tante. Ze had gehoord dat ik problemen had met mijn rug. Dit is eigenlijk al een kwelpunt sinds mijn 16 jaar. Na beroepen als verkoopster van charcuterie, postbode en nu poetshulp tevens de pech gehad hebben van een auto ongeval, met als gevolg een slechte knie, ben ik nu 42 jaar en is mijn rug er zeker niet op verbeterd.

Om de pijn en het probleem met de rug (twee hernia’s in de onderrug met uitstraling in het been tot in de voet) startte het heen en weer slingeren van specialisten, rug scholing, allerlei manuele therapieën, zonder blijvend verbeterend resultaat. Om toch de pijn enigszins wat te kunnen verdragen, nam ik de nodige pijnstillers en ontstekingsremmers in met als gevolg dat mijn maag heel gevoelig werd.

Als je zoveel pijn hebt en er niet veel baat, wou ik BSR zeker een kans geven. Ik stond er een beetje sceptisch tegenover maar Freija gaf een verstaanbare en aannemelijke uitleg.

Doordat ik helemaal uitgeput, veel pijn (mijn bovenlijf leek ingesnoerd te zijn) en precies geen fun meer had in het leven, ondanks een lieve man en drie schatten van kinderen, zijn we aan een sessie van zachte massage begonnen. Freija had me aangeraden om zeker de nodige rust na de behandeling te nemen en goed naar mijn lichaam te luisteren.  Dit was een zeer moeilijke voor mij omdat je als vrouw van een zelfstandige en mama precies steeds in beweging moet blijven. Maar als ik een sessie achter de rug had en ongeveer twee dagen de tijd gaf, voelde ik me wel beter.

Ik heb ook eens heel hevig gereageerd waardoor ik net een oude vrouwtje van tachtig was en amper nog kon gaan en auto rijden. Ik heb Freija om raad gevraagd en zij heeft toen tijd voor mij gemaakt voor een extra behandeling. Stilaan begon mijn lijf terug in de plooi te vallen. Ik heb nu vijf behandelingen achter de rug en kan zeggen dat er al heel wat klachten zijn verminderd of verdwenen. Zoals de uitstraling in mijn been, de bijna constante hoofdpijn, de maagklachten en ook de hormonale schommelingen (dit tot grote vreugde van mijn huisgenoten). Ik slaap nu door zonder wakker te worden van de pijn. Hierdoor ben ik veel uitgeruster en heb terug energie voor 10. Wat me dan ook zeer gelukkig maakt want ik wil graag de actieve en betrokken mama zijn. Zonder BSR was ik zeer neerslachtig geworden omdat de kinderen soms moesten zien hoe ze me knuffelden omdat het me anders pijn kon doen.  Nu kan ik hen terug knuffelen en ben ik terug de mama die ik wil zijn.

Je moet wel in je achterhoofd onthouden wat Freija zegt: “als je lichaam signalen geeft, leer er dan naar luisteren.” Dit is nog steeds een moeilijke maar het lukt, af en toe ga ik nog eens over de grens maar las ik nadien de nodige rust in. Kortom infiltratie, rugscholing en medicatie, het helpt wel maar het neemt niet de dieper liggende oorzaken aan, wat bij BSR wel is. En daar ben ik gelukkig om, zo kan ik terug de persoon zijn die ik wil zijn.

Terug