Body stress verwijst naar spanning die zich heeft vastgezet, hoofdzakelijk in de spieren,  en die ons lichaam niet meer kan loslaten.

Iedereen wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei vormen van stress (spanning). Op zich is een gezonde dosis stress niet erg. Integendeel, het houdt je alert en actief en daagt je uit om jezelf te ontwikkelen en vooruit te gaan.

Een goed functionerend lichaam is uiterst efficiënt georganiseerd en streeft ernaar om stressvrij te zijn. Het beschikt over een natuurlijk zelfherstellend vermogen, waarbij het zenuwstelsel zorgt voor de communicatie in het lichaam.

Wanneer er teveel stress (spanning) – van welke aard ook – op je afkomt, leidt dit tot een overbelasting op je lichaam. Vroeg of laat kan je lichaam dit niet meer verwerken en gaat het zichzelf automatisch beschermen. Het teveel aan spanning wordt opgeslagen in de spieren. Deze vastgezette lichaamsspanning noemen we body stress.

Body stress oefent druk uit op de zenuwen. Hierdoor is de communicatie tussen de hersenen en de lichaamscellen verstoord. Dit kan allerhande klachten veroorzaken.

 

Een lichaam vrij van body stress is energiek en functioneert optimaal

 

Oorzaken body stress
Gevolgen van body stress